Αναζητώντας τους Άρχοντες των Δράκων - Part 2


Αναζητώντας τους Άρχοντες των Δράκων
Quest for the DragonLords
Part 2


Το « Αναζητώντας τους Άρχοντες των Δράκων » είναι ένα όμορφα εικονογραφημένο επιτραπέζιο παιχνίδι φαντασίας, περιπέτειας και κατάκτησης.
Στο παιχνίδι ελέγχετε τη μοίρα του πολιτισμού σας, καθώς διαχειρίζεστε τους πόρους σας για να οργανώσετε τεράστιους στρατούς και να κυριεύσετε τους αντιπάλους σας.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει περίπου 200 λεπτομερείς μινιατούρες :
ΞωτικώνΒαρβάρων,ΝάνωνΟρκΠλοίων και Αρχόντων των Δράκων.

Καθένας από τους τέσσερις πολιτισμούς έχει ειδικές ικανότητες και μοναδικά διαθέσιμα ξόρκια για τους μάγους του, που δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξετε νέες στρατηγικές κάθε φορά που παίζετε.
Με περισσότερες από 100 μοναδικά εικονογραφημένες κάρτες παιχνιδιού, προφητείες, ήρωες, θησαυρούς, παπύρους και κάρτες αναζητήσεων, μπορείτε να βυθιστείτε σε ένα πραγματικά πλούσιο κόσμο περιπέτειας και ραδιουργίας.

Ας μπούμε λοιπόν στο νόημα του παιχνιδιού διαβάζοντας μια περίληψη του :
Κάθε παίκτης είναι ο ηγέτης ενός μοναδικού πολιτισμού. Θες να πολεμήσεις μαζί με τα ευγενή Ξωτικά; Θες μαζί με τους φιλοχρήματους νάνους; Στο πλευρό των αδίστακτων Ορκ; Ή με τους τελευταίους ανθρώπους που απέμειναν σε αυτή τη γη, των «πολιτισμό» των Βαρβάρων.
Το παιχνίδι αποτελείται από 2 ταμπλό το ένα μέσα στο άλλο. Το ταμπλό του υποδεικνύει έναν μεγάλο χάρτη με 6 Βασίλεια και έναν μικρότερο ανάμεσα σε αυτά και στη μέση του ταμπλό με την λεγόμενη ερημιά του παιχνιδιού, μια άλλη σκοτεινή διάσταση του παιχνιδιού που μόνο μια ομάδα αναζήτησης αποτελούμενη από πέντε ήρωες του πολιτισμού σας και υπό την αρχηγεία ενός μάγου μπορούν να την διαπεράσουν και να την εξερευνήσουν.
Ο απώτερος στόχος του παιχνιδιού είναι να κατακτήσετε όλα τα άλλα Βασίλεια και να εξολοθρεύσετε όλους τους αντιπάλους σας, φυσικά. Ένας συνετός Βασιλιάς θα ενδυναμώσει το νέο του Βασίλειο κατακτώντας και υπερασπίζοντας στρατηγικές θέσεις του χάρτη χρησιμοποιώντας τη δύναμη της μαγείας και των δυνάμεων του συνετά. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή έρχεται στέλνοντας γενναίους τυχοδιώκτες στην ερημιά! Εκτός από τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η ομάδα αναζήτησης μέσα στην ερημιά, θα ανακαλύψουν πολύτιμους θησαυρούς, φανταστικά ξόρκια, μαγικά αντικείμενα, χαμένους μάγους στην πάροδο των χρόνων, αλλά και ίσως ακόμα και έναν από τους μυθικούς Άρχοντες των Δράκων! Αυτές οι ανακαλύψεις ευνοούν άμεσα την επίτευξη της νίκης στην ενδοχώρα.
Ας αναλύσουμε όμως λίγο, για τους φίλους της ιστορίας, την ιστορία των μεγάλων αυτών πολιτισμών.
Φημολογείται ότι πολλοί άλλοι πολιτισμοί επέζησαν από τους Πολέμους των Δράκων, αλλά η ταυτότητα και ο τόπος που ζουν ή ζούσαν παραμένει άγνωστο στο λαό μας. Αυτή είναι η σύνοψη των γνώσεων που μας άφησαν μέχρι σήμερα οι γηραιοί για τους πολιτισμούς που επέζησαν της καταστροφής.

  • ΟΙ ΝΑΝΟΙ

Οι Νάνοι είναι μια αρχαία φυλή και προέρχεται από το εργατικό Σβαρταλφχαιμ. Λέγεται ότι πριν πέσει το σκοτάδι οι Νάνοι ήταν αυτοί που κατασκεύαζαν σπουδαία όπλα για τους θεούς και γι αυτό ήταν και προστατευόμενοι από αυτούς. Σήμερα, οι Νάνοι εξακολουθούν να είναι προικισμένοι στην κατασκευή όπλων, αλλά έχουν χάσει μεγάλο μέρος της ικανότητας που είχαν κάποτε. Οι Νάνοι έιναι ειδικοί στην εξόρυξη διάφορων πετραδιών και πρώτων υλών και ποτέ δεν απομακρύνονται από το χρυσό που τόσο αγαπούν. Σε πιο ευτυχισμένες εποχές, οι Νάνοι περνούσαν πολλές μέρες και νύχτες διασκεδάζοντας, πίνοντας μπύρα και τρώγοντας μεγάλες ποσότητες κρέατος. Παρόλο τα φαγοπότια οι Νάνοι είναι ένας εργατικός και περήφανος λαός.
Πολλοί πολιτισμοί πιστεύουν ότι η απληστία κατέστρεψε τη Μίντγκααρντ. Μήπως οι Νάνοι έσκαψαν πολύ βαθιά στην αναζήτηση για πλούτη; Μήπως κάποιος Άρχοντας των Δράκων ξύπνησε εκεί και τους κατέστρεψε; Πάντως ψιθυρίζεται ότι ξέθαψαν ένα αρχαίο κακό που είχε εξοριστεί από τους θεούς στα έγκατα της γης.
Ειδικές ικανότητες : Ο παίκτης των Νάνων κερδίζει 5 χρυσά αντί για 3 για κάθε περιοχή με ορυχείο που κατέχει. Οι Νάνοι προσθέτουν 1 στην ΟΔΕ όλων των φιλικών μονάδων τους κάθε φορά που μάχονται σε περιοχή με ορυχείο.                                        


  • ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ

Λέγεται ότι οι Βάρβαροι είναι οι πρόγονοι του λαού μας. Κάποτε ήταν περήφανος λαός. Η γρηγοράδα των λεπίδων τους ήταν τρομακτική να την βλέπεις όταν φωτιά πεταγόταν από τις καρδιές τους και γυάλιζαν τα μάτια τους. Τα τεράστια ξίφη τους ήταν αυτό που τρόμαζε και απωθούσε τους εχθρούς τους από το να τους αντιμετωπίσουν σε μια μάχη σώμα με σώμα. Μεγαλόσωμα θηρία ακούγονταν ότι τους φώναζαν.
Τώρα, οι αριθμοί τους είναι λίγοι. Συνέχεια ψάχνουν στις θάλασσες για στοιχεία από το παρελθών τους, αναζητώντας την απάντηση για το γρίφο που στοιχειώνει το λαό τους. Ήταν άραγε υπεύθυνοι για την καταστροφή του κρυστάλλου της Δύναμης όπως ακούγετε; Είχε ειπωθεί από κάποιους άλλους ανθρώπους ότι ήταν ο Λόρδος Μπόλντρουρ, ο ισχυρότερος όλων των Βασιλιάδων, που κρατούσε τον κρύσταλλο τις τελευταίες στιγμές… Ήταν η αλαζονεία του το αίτιο και αποτέλεσμα όλου αυτού που προέκυψε; Παρόλα αυτά ένα πράγμα δεν ξέχασαν οι Βάρβαροι, τη γνώση τους στην πλοήγηση που τους κάνει αφέντες των θαλασσών και τους δίνει την δύναμη και την ικανότητα να φτάνουν γρήγορα μακρινές αποστάσεις.
Ειδικές ικανότητες : Οι Βάρβαροι μπορούν να κινήσουν τα πλοία τους μέχρι και 10 θαλάσσιες ζώνες αντί για μόνο 6 που μπορούν οι υπόλοιποι λαοί. Επίσης έχουν δύναμη ΟΔΕ 4 ενώ όλοι οι άλλοι λαοί 3. Το μειονέκτημα τους είναι ότι οι μονάδες τους είναι πιο ακριβές από τους υπόλοιπους λαούς.

  • ΤΑ ΟΡΚ

Το είδος τους πρωτοεμφανίστηκε σε μεγάλους αριθμούς λίγο πριν την καταστροφή του μεγάλου κρυστάλλου. Λίγα είναι γνωστά για τον πολιτισμό τους, αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν είχαν καθόλου. Οι Ορκ ζούσαν σε εδάφη που κανένας δεν τολμούσε να πάει στα πιο αρχαία χρόνια. Ανθεκτικός στις κακουχίες λαός, οι Ορκ μπορούσαν να επιβιώσουν σε μέρη που δεν μπορεί κανείς άλλος. Λόγο του ότι ήταν οι τελευταίοι που εμφανίστηκαν αλλά και επειδή δεν φημίζονταν για την εξυπνάδα τους οι Ορκ ήταν πολύ περιφρονημένοι από τους υπόλοιπους λαούς. Έτσι βρίσκονταν συνέχεια σε κίνηση, αναζητώντας νέες περιοχές για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα τους για αίμα και λεηλασία. Οι περισσότεροι λαοί πιστεύουν ότι οι Ορκ αποτελούνται από σκουλήκια και ότι είναι αδύναμος λαός. Παρ’ όλα αυτά όμως, η δύναμη των Ορκ βρίσκεται στους μεγάλους αριθμούς των μονάδων τους.
Ειδικές ικανότητες : Το κόστος για να αγοράσετε μια μονάδα Ορκ είναι 3 χρυσά. Ο παίκτης των Ορκ όμως μπορεί να αγοράσει 4 μονάδες για 10 χρυσά.

  • ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ

Τα Ξωτικά είναι η πιο αρχαία φυλή των τεσσάρων γνωστών πολιτισμών που επέζησαν από την μεγάλη καταστροφή του κρυστάλλου της Δύναμης. Όλα τα Ξωτικά που γνωρίζουμε πλέον προέρχονται από τον Οίκο του Φωτός, το Λιούσαλφχαιμ. Πριν τις σκοτεινές εποχές, τα Ξωτικά ήταν κοινωνικός λαός, συναναστρέφονταν με τους υπόλοιπους λαούς εκτός των Ορκ και συζητούσαν για θέματα τεχνολογίας και εξέλιξης, επίσης ήταν και αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι τραγουδιστές. Λέγεται ότι υπήρχε πολύ δυνατός δεσμός μεταξύ των Ξωτικών και των Βαρβάρων, αφού ορισμένες σπάνιες φορές επιτρεπόταν να συνάψουν και αισθηματικές σχέσεις μεταξύ τους. Τώρα όμως πλέον είναι θανάσιμοι εχθροί. Τα σύνορα της χώρας των Ξωτικών είναι κλειστά για όλους, και κανένας δεν έχει γυρίσει από όσους πλησιάζουν πολύ κοντά. Αποτελεί μυστήριο το τι έγινε τότε εκεί… Οι πολεμιστές τους είναι ικανοί στη μάχη και κατέχουν εξαιρετική ικανότητα στο τόξο, έχουν και πολλές άλλες διάφορες ικανότητες αλλά φημίζεται ότι κατέχουν και ισχυρές μυστικές περγαμηνές και πάπυρους μαγείας. Μήπως ήταν η αναζήτηση της γνώσης από τα Ξωτικά που αναστάτωσε την ισορροπία των δυνάμεων; Ήταν η αλαζονεία της ικανότητας τους να δαμάζουν και να ελέγχουν τις δυνάμεις της φύσης αυτό που προκάλεσε τελικά την αποκάλυψη; Δεν νομίζω να το μάθουμε ποτέ γιατί έκλεισαν την επικοινωνία τους με των έξω κόσμο χρόνια πριν…
Ειδικές ικανότητες : Τα Ξωτικά έχουν μια ειδική μορφή επίθεσης που ονομάζεται αιφνίδια επίθεση. Λέγεται ότι ανέπτυξαν αυτή τη τεχνική λόγο της αιωνόβιας εκπαίδευσης τους πάνω σε τεχνικές του πολέμου. Είναι γνωστό ότι τα Ξωτικά ζούσαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον πάνω σε αυτόν τον κόσμο.

Για να δείτε το Part 1


Να είστε καλά,
να παίζετε
και να χαμογελάτε

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου